Srpski--sr--1

zatvori Obaveštenje
msg: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Restoran

U senci čuburske lipe, na padini Vračara, šepuri se jedna od malenih ali možda i najlepših kafanskih bašti. U prizemnom objektu lociran je restoran poznat u gradu kao stecište gurmana i znalaca dobrog zalogaja i kapi. ASPROM je garant kvaliteta u gradnji, ovde u domenu ugostiteljstva je takođe garant tradicije dobrog, nadasve domaćinskog odnosa gostu i ugostiteljskom Esnafu.


Restoran raspolaže velikom salom, konobom i baštom. Kapacitet sale je oko 60 mesta, koja je ulepšana slikama starog Beograda i portretima srpskih kraljeva i poznatih ličnosti pedesetih godina. Restoran vam pruža mogućnost da iznajmite salu za razna slavlja i poslovne ručkove.


U sastavu restorana nalazi se konoba uređena u tradicionalnom stilu, zidova punih cigli u kojoj su uzidana burad čija je namena čuvanje i služenje vina. Kapacitet konobe je oko 30 mesta i predstavlja savršeno mesto za odmor i uživanje. Takođe, idelana je za prosleve do 30 gostiju.


Restoran poseduje baštu, sto ovaj restoran čini posebnim zbog puno zelenila i ogromne fontane, i u takvom ambijentu se nećete osećati da ste u centru Beograda. Ona raspolaže sa oko 30 mesta i važi za jednu od najposećenijih letnjih bašti.


Restoran je opremljen rashladnim uređajima, savremenom kuhinjom u kojoj se spemaju raznovrsni nacionalni specijaliteti po čemu je ovaj restoran poznat. Ima i pečenjaru gde se jela spremaju na tradicionalan način, takođe na jelovniku se mogu naći jela spremljena pod sačem. Karakteristično za ovaj restoran jeste to da se većina jela služi u zemljanim posudama. Ono što ovaj restoran čini drugačijim i posebnim, pored kvaliteta usluge, jeste ono što zanima svakog potrošača, a to su pristupačne cene! I ne samo to, već i količina poručene hrane. Dakle, nesumnjivo je da ćete za jednu porciju dobiti izuzetno bogat obrok.


Restoran poseduje bežični Internet, kao i veliki plazma televizor.
 

Istorijat restorana

Restoran je osnovan 01.04.1928. godine kao kafedžija gospodina Blagoja Trpkovića u tadašnjoj ulici Prestolonaslednika Petra br. 57. Tada je restoran raspolagao sa tri sobe, malom kuhinjom i terasom. Osoblje restorana je činilo jedan kuvar, konobar i šanker.

Restoran se kroz vekove menjao, takođe je menjao vlasnike kao i naziv. 1950. godine počinje renoviranje restorana i dobija novi naziv ”Stara Srbija„ koji je zadržan i do danas. Godine 1998. restoran ”Stara Srbija„ počinje da radi u sklopu preduzeća Asprom. Iako je restoran renoviran još uvek se može reći da je jedan od najposećenijih etno restorana u Beogradu. Restoran se nalazi na uglu Šumatovačke br 108 i Maksima Gorkog na Vračaru.
Telefon za sve informacije 011/2457-064, 063/1011-924
mail: info@starasrbija.rs